www.dorpsraadoostelbeers.nl

Welkom op de informatiepagina van Dorpsraad Oostelbeers

Enquete Basisschool en hoe nu verder

De Enquete
Vorige week zijn de resultaten van de enquête bekend gemaakt. Oostelbeers is duidelijk geweest: wij willen onderwijs in of in de nabijheid van Oostelbeers. En dus niet naar de huidige locatie van de school in Middelbeers.

De voorkeur voor een kindcentrum op De Klep is 40%. En 52% heeft het liefst een kindcentrum in de kern van Oostelbeers. Dorpsraad Oostelbeers steunt deze beide opties.

Mocht het een kindcentrum op De Klep worden, is Oostelbeers ook heel duidelijk. Tot de verhuizing naar de Klep moet de school in Oostelbeers openblijven.

Hoe gaan we nu verder?
Dorpsraad Oostelbeers steunt de optie van een kindcentrum op De Klep en de optie van een kindcentrum in de kern van Oostelbeers.

De politiek maakt dit najaar de keuze of er geld beschikbaar is voor de bouw van een kindcentrum op De Klep.
In dit scenario is het aan Skobos hoe ze de tussenliggende periode overbruggen. Wij blijven met zowel gemeente als skobos in gesprek om het belang van Oostelbeers te behartigen.

Het oprichten van een nieuw kindcentrum in Oostelbeers, is iets waar we zelf regie over hebben. Om deze optie realistisch te maken en houden, zijn de nodige stappen gezet. Stichting Onderwijs Oostelbeers eo heeft kindcentrum De Beuk opgericht. Daarmee ben je er nog niet: voordat de deuren van De Beuk daadwerkelijk open kunnen, zullen er nog een aantal stappen gezet moeten worden. De stap die nu gezet moet worden, zijn de ouderverklaringen. 94 ouders van kinderen van 2, 3 en 4 jaar oud geven op de site van DUO aan het initiatief te steunen (voor meer info: zie www.kcdebeuk.nl)

Wij vinden het belangrijk om beide opties realistisch te houden. Vandaar dat we ook de oproep om de ouderverklaringen voor De Beuk te ondertekenen steunen.

Wij maken ons er hard voor om namens de inwoners van Oostelbeers ons dorp leefbaar te houden. Een basisschool in de nabijheid hoort daarbij!

Dorpsraad Oostelbeers • 16 juli 2021


vorig bericht

Volgende bericht

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.