www.dorpsraadoostelbeers.nl

Welkom op de informatiepagina van Dorpsraad Oostelbeers

Waar gaat jouw hart sneller van kloppen?

Zoals ongetwijfeld iedereen heeft meegekregen, is er veel onrust ontstaan na het bericht dat de school in Oostelbeers gaat sluiten. Ook wij zijn het hier absoluut niet mee eens. We staan als dorp nu voor een belangrijke keuze. En willen graag van jullie weten hoe jullie ideale plaatje er uit ziet met betrekking tot het organiseren van ons onderwijs.

Droom je er van dat er over 10 jaar 1 groot IKC op de Klep staat, waar alle kinderen uit de Beerzen naar school gaan? Waar ook veel sportverenigingen bij zitten? Met meer kinderen in een leerjaar? En zie je dit als kans om de Beerzen meer naar elkaar toe te laten groeien?

Of droom je van een eigen IKC in Oostelbeers? Dat op de plek van de huidige school niet alleen kinderen van groep 1 t/m 6 zitten, maar weer 1 t/m 8. Met de voor- en naschoolse opvang in hetzelfde gebouw. Net als kinderopvang voor de kinderen tot 4 jaar. En misschien ook een logopediste en kindercoach en ruimte voor bijvoorbeeld peutergym. En natuurlijk blijven de ouderen in ons dorp betrokken via hutspot. Oftewel alle voordelen van een IKC, maar dan wel midden in ons dorp. Misschien wel als openbare school, zodat er ook qua signatuur wat te kiezen valt in de beerzen. Of misschien heb je nog een heel ander idee?

Over een IKC op de Klep wordt al lang gesproken. Over een IKC Oostelbeers nog niet. Toch lijkt dit ook een goed haalbare optie. Graag horen we van jullie hoe jullie er over denken. Zodat we samen de schouders eronder kunnen zetten om deze keuze te realiseren.

We zijn bezig met het organiseren van een enquête door een onafhankelijk bureau. We hopen dat deze over een paar weken afgenomen kan worden. Voor nu willen we jullie vragen om alvast na te denken over deze vraag. Ga vast dromen, heb het er met elkaar over. En mocht je vragen hebben of hier met ons over van gedachten willen wisselen, horen we het graag.

Durf of kun je nog geen droomplaatje vormen? Laat ons dan ook weten hoe dat komt, of wat je nodig hebt om dat wel te kunnen doen. Je kunt ons bereiken via de Facebook pagina’s van de actiegroep en van de dorpsraad, via de mail (actiegroep_oostelbeers@outlook.com) en natuurlijk mag je ons ook persoonlijk benaderen.

Actiegroep onderwijs Oostelbeers

Karin van Kerkhof
Linda Willems
Sandra Heuvelmans
Marieke Hendrikx
Inge van den Broek

Dorpsraad Oostelbeers

Maarten Smits
Timo Danner
Maartje Senders
Karin Kruithof

Dorpsraad Oostelbeers • 16 februari 2021


vorig bericht

Volgende bericht

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.