www.dorpsraadoostelbeers.nl

Welkom op de informatiepagina van Dorpsraad Oostelbeers

Snelheidsmeter in de Postelstaat!

Aftrap ‘Snelheidsmeter met beloning’ op 27 augustus in Oostelbeers.

Brabants snelheidsmeter met beloning toert verder.

Een snelheidsmeter die goed weggedrag beloont! Deze bijzondere meter doet een tour door Brabant. Na Helmond, Eerde en Huisseling, is het nu de beurt aan Oostelbeers. Iedereen die zich in de Postelstraat aan de snelheid houdt, brengt geld in de spaarpot. Het totaalbedrag komt ten goede aan de speeltuin in de straat. Wethouder Jan Heijman doet de aftrap op 27 augustus om 17.30 uur, aan de Postelstraat. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.

Vorig jaar is de speeltuin op het Postelplein grondig vernieuwd. Deze wordt nu zeer veel gebruikt door alle kinderen uit Oostelbeers.

Helaas wordt er op de naastgelegen weg (Postelstraat) heel erg hard gereden. Zeker omdat er in zowel de Postelstraat als Antoniusstraat geen voetpad is, zorgt dit voor vele onveilige situaties voor de kinderen die van en naar de speeltuin willen gaan.

Door nu de ‘snelheidsmeter met beloning’ te hangen, hopen we bewustwording te creëren en zo ook een veilige straat.

Minder snelheidsovertreders

In mei van dit jaar werd de snelheidsmeter met beloning voor het eerst ingezet. De Helmondse Dijksestraat is een 30-km zone, waar in 2017 al twee ‘gewone’ snelheidsmeters hingen. Destijds overschreed 64% van de voorbijgangers de maximumsnelheid. De hoogst gereden snelheid was 86 km/uur. Tijdens de inzet van de nieuwe snelheidsmeter (4 weken lang) daalde het percentagesnelheidsovertreders naar 42% en was de hoogst gemeten snelheid 71 km/uur. De bestuurders die zich wél aan de snelheid hielden, brachten gezamenlijk 500 euro in de spaarpot.

Hoe werkt de spaarpot?
Iedere bestuurder van een motorvoertuig, die zich aan de snelheidslimiet houdt en de snelheidsmeter passeert, zorgt ervoor dat er geld in de spaarpot komt. Dit is direct zichtbaar op het bord. De provincie Noord-Brabant is eigenaar van de snelheidsmeter. Gemeenten kunnen de meter (er is er één) inzetten op een locatie naar keuze. De bijzondere spaarpot is in 2018 en 2019 door heel Brabant te zien.

Brabant gaat voor NUL verkeersdoden

In de provincie Noord-Brabant werken gemeenten, provincie, politie, Rijkswaterstaat, en ook scholen samen aan de verkeersveiligheid. Het motto is: Brabant gaat voor NUL verkeersdoden. Ze willen bereiken dat álle Brabanders goed opletten in het verkeer én zich houden aan de snelheid. Dat is hard nodig, want in 90% van alle ongelukken komt door menselijk gedrag; niet opletten, of te hard rijden. Daar kun je dus zelf wat aan doen!

Erica • 20 augustus 2018


vorig bericht

Volgende bericht

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.