www.dorpsraadoostelbeers.nl

Welkom op de informatiepagina van Dorpsraad Oostelbeers

Glasvezel voor Oirschot, Middelbeers, Oostelbeers en Spoordonk!

Bericht van Gemeente Oirschot en Delta Fiber Netwerk:

Goed nieuws voor de inwoners van Oirschot, Middelbeers, Oostelbeers en Spoordonk. Er komt glasvezel! Tijdens de glasvezelcampagne van DELTA Fiber Netwerk zijn voldoende aanmeldingen binnengekomen om glasvezel aan te leggen in deze dorpen. Vandaag tekenden Piet Grootenboer, directeur vraagbundeling DELTA Fiber Netwerk en Wethouder Esther Langens, de samenwerkingsovereenkomst. Naar verwachting start de aanleg kort na de bouwvakantie in één van de kleinere kernen.

Alle inwoners uit Oirschot, Middelbeers, Oostelbeers en Spoordonk konden zich tot 16 juni aanmelden voor glasvezel. Zij worden door DELTA Fiber Netwerk persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws, de verloop en de exacte planning van de aanleg. Nu zeker is dat glasvezel wordt aangelegd, heeft DELTA Fiber Netwerk de aanmeldperiode verlengd. Inwoners, die alsnog mee willen doen, kunnen zich tot 30 juli zonder extra kosten inschrijven via gavoorglasvezel.nl.

Wethouder Esther Langens: “Dit is goed nieuws voor de gemeente Oirschot”

“Dit is goed nieuws voor de gemeente Oirschot! De buitengebieden en Westelbeers zijn al voorzien van glasvezel. Het is mooi dat nu ook in alle andere gebieden glasvezel komt. Juist in deze tijd merken we hoe belangrijk het is om over stabiel en snel internet te beschikken. Bijvoorbeeld om te kunnen thuiswerken, onderwijs te volgen of sociale contacten te onderhouden. Glasvezel kan daarvoor veel voordelen bieden. We zijn dan ook blij dat inwoners langer de mogelijkheid krijgen om zich in te schrijven. Dankzij de goede samenwerking met DELTA Fiber Netwerk, kunnen we binnenkort  starten met de aanleg!”

Directeur Piet Grootenboer: “Oirschot, Middelbeers, Oostelbeers en Spoordonk gefeliciteerd”

“We zijn blij dat we Oirschot, Middelbeers, Oostelbeers en Spoordonk mogen feliciteren met glasvezel”, vertelt Piet Grootenboer. “Tijdens de campagne is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs, verenigingen en lokale verkopers hebben zich ingezet om inwoners te overtuigen van het belang van glasvezel. En met succes, want er zijn voldoende aanmeldingen behaald! Ook spreek ik graag mijn dank uit naar de gemeente Oirschot. Het is belangrijk dat het wederzijdse vertrouwen er is en dat de gemeente het belang ziet van de verglazing van de dorpen. Door nu te investeren in het glasvezelnetwerk kunnen ook de volgende generaties hiervan profiteren. Ik doe daarom ook graag een oproep aan de inwoners van de dorpen om zich alsnog voor 30 juli, zonder extra kosten, aan te melden via gavoorglasvezel.nl.”

Voorbereidende werkzaamheden aannemer 
Binnen enkele weken start de aannemer met het schouwen. Een schouw betekent dat de aannemer bij de inwoners, die zich hebben aangemeld voor een abonnement, langsgaat om te kijken waar de aansluiting in huis komt. Uiteraard werken zij volgens de RIVM-richtlijnen en worden extra corona-maatregelen in acht genomen. De woningschouwer legitimeert zich altijd met een ID-pas. Daarnaast starten ook voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg.

Dorpsraad Oostelbeers • 30 juni 2021


vorig bericht

Volgende bericht

Laat een reactie achter

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.