www.dorpsraadoostelbeers.nl

Welkom op de informatiepagina van Dorpsraad Oostelbeers

DOE JE ZEGJE, MELDT JE AAN!!!

DOE JE ZEGJE, MELDT JE AAN!!!

Iedereen doet mee in onze samenleving!

Hoe zou het zijn als iedereen kan meedoen
in de gemeente Oirschot?
Ongeacht zijn of haar achtergrond of geschiedenis.
Iedereen betrokken bij Oirschot,
De Beerzen en/of Spoordonk.
Jong en oud zonder én met een ‘vlekje’ in welke vorm dan ook.

Heeft u een fysieke, zintuigelijke, psychische of verstandelijke beperking? Maar ook als er geen sprake is van een beperking, of als u gewoon een dagje ouder geworden bent, ervaart u zonder twijfel wel eens ‘drempels’. Kunt u ergens moeilijk of niet binnen komen of niet mee doen? Ondervindt u belemmeringen bij wonen, werk, sport, zorg, bejegening of anderszins?

Uw mening is van belang: wat heeft u nodig om wél mee te kunnen doen? Wat kan onze gemeente daaraan doen? Misschien heeft u een oplossing of een goed voorbeeld van elders,
om te laten zien hoe het beter kan.

Alle inbreng en ideeën zijn welkom!!

Hoe gaan we uw inbreng verzamelen? We willen dat, met begeleiding van
Zorg Verandert, gaan doen via zogenaamde Dialoogtafels. Tafels waaraan niet meer dan 15 mensen samen bespreken wat hun ideeën zijn. Iedereen krijgt evenveel ruimte en tijd voor zijn of haar inbreng. We organiseren hiertoe 3 gelegenheden in de 3 gemeenschappen van onze gemeente, zodat iedereen zo mogelijk in de eigen kern kan meedoen.

Deze ideeën leggen we voor als advies aan de gemeente Oirschot, inclusief een plan van aanpak voor wat we noemen “Inclusief beleid”: Iedereen moet mee kunnen doen. Ons doel is voldoende ideeën verzamelen, zodat we een agenda voor Oirschot voor de komende jaren kunnen gaan maken en deze inpassen en uitvoeren binnen de Omgevingsvisie van Oirschot.

Deel uw ervaringen en wensen op:
Maandag 5 maart 2018, locatie Ons Mevrouw Middelbeers, 19:30 – 21:30 uur

Om voorbereid te zijn op het aantal belangstellenden is het belangrijk dat u zich aanmeldt. U kunt dit doen door een e-mail te sturen aan info@adviesraadoirschot.nl, onder vermelding van uw naam en de plaats/ datum (zie hierboven) waarop u kan en wilt mee doen. U kunt zich ook telefonisch aanmelden bij Riek Ansems, regiocoördinator Zorg Verandert, 06 -36336076.
Deelname is gratis, tijdig aanmelden is wel verplicht, zo mogelijk met vermelding van uw ‘maatschappelijke functie’.
Alle inwoners van Oirschot zijn van harte welkom, maar ook bijvoorbeeld mantelzorgers, familie, kennissen of naasten van iemand met een beperking, zorgverleners,
werkgevers, onderwijzers, buurtbeheerders en – verkenners.

De koffie en thee staan klaar!!

Erica • 19 februari 2018


vorig bericht

Volgende bericht

Geef een reactie

Your email address will not be published / Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.